FRIS stopt met verkoop energiedranken op jongerenfeesten

In Uncategorized by admin

AMSTERDAM 13 september 2018 –  Na maatregelen van supermarktketens Aldi en Lidl rondom energiedranken, is de uitgaansmarkt aan zet. De organisatie achter FRIS, dat door heel Nederland clubavonden speciaal voor jongeren van 12 t/m 16 jaar organiseert, kondigt vandaag aan een punt te zetten achter de verkoop van energiedranken aan haar publiek.

Organisator Philippe Hes van 4PM Entertainment: “FRIS is ontstaan vanuit de gedachte dat jongeren verantwoord kennis moeten kunnen maken met de uitgaanswereld. Zonder alcohol, drugs, tabak en andere onverantwoorde zaken dus, maar mét de artiesten die ze normaal alleen online zien. Met de publicatie van het onderzoek dat het RIVM uitvoerde rond energiedranken hebben wij de conclusie getrokken dat deze dranken niet langer bij ons concept passen.”

Hoewel uit het onderzoek blijkt dat er slechts een kleine groep jongeren is die te veel energiedranken drinkt, zijn de FRIS feesten doorgaans een plek waar jongeren makkelijker grijpen naar een energiedrankje, aldus 4PM Entertainment, de organisatie achter FRIS.

De organisatie is erop gebrand om haar jeugdige publiek een veilige uitgaansomgeving te bieden. Hes: “Duizenden ouders vertrouwen ons hun tieners toe, dus wij nemen onze verantwoordelijkheid heel serieus. Een besluit als dit past daar goed bij.”

FRIS werd elf jaar geleden in Amsterdam opgericht door Philippe Hes en Mitchel Bovenlander. Het concept was, en is nog steeds simpel: een echte clubavond voor jongeren van 12 t/m 16 jaar, zonder alcohol, tabak en drugs. FRIS wordt georganiseerd in vijftien steden door heel Nederland en ontving door de jaren heen bekende artiesten als Lil Kleine, Hardwell, Martin Garrix en Ali B. Met bijna 100.000 bezoekers per jaar is FRIS marktleider in Nederland.