In Nederland zijn eenheid, harmonie en saamhorigheid de drijfveren op de dag dat we de verjaardag van onze koning vieren.

In 2012 ontstond het idee voor een grootschalig dancefestival op Koningsdag in de hoofdstad. Het moment waarop de gemeente van Amsterdam voor de gratis festivals in de binnenstad geen vergunning meer verleende zorgde ervoor dat de weg open lag. In 2013 vond de eerste editie van Kingsland plaats en met 25.000 bezoekers was dit evenement meteen uitverkocht.  Kingsland typeert zich door de combinatie van de grootste (inter)nationale artiesten en de saamhorigheid (oranjegevoel) passend bij Koningsdag. Vanwege het lokale karakter van Koningsdag is Kingsland Festival in vijf jaar uitgegroeid tot vijf steden. Hiermee is Kingsland het grootste ééndaagse festival in Nederland.

Het haakje met Koningsdag en een laagdrempelig evenement voor een groot publiek vormt het unieke karakter van Kingsland. Kingsland staat voor de meest populaire muziekgenres & artiesten en is tijdloos zo lang het fenomeen Koningsdag bestaat.

Aantal jaren actief: 5
Aantal edities in het verleden: 16
Jaarlijks aantal evenementen: wisselend
Aantal bezoekers 2018: 150.000 (op 1 dag)

Artiesten die hebben opgetreden op Kingsland Festival:
Armin van Buuren ◆ Hardwell ◆ Martin Garrix ◆ Axwell Ingrosso◆ Afrojack ◆ Showtek ◆ Blasterjaxx ◆ W&W ◆ Sunnery James & Ryan Marciano ◆ Sander van Doorn ◆ Headhunterz ◆ Wildstylez ◆ Laidback Luke ◆ Fedde Le Grand ◆ Ummet Ozcan ◆ Bassjackers ◆ Chuckie ◆ Yellow Claw ◆ Oliver Heldens ◆ and many more…

Website: kingslandfestival.nl

Launch Project

See it Live!

Share this Project