LIL KLEINE EERSTE NEDERLANDSE RAPPER SOLO IN ZIGGO DOME


Rapper Lil Kleine geeft zaterdag 11 mei 2019 een solo show in de Ziggo Dome, getiteld ‘
Het Concert’. Dat kondigt de Amsterdammer vandaag aan. De rapper zet daarmee niet alleen een volgende stap in zijn stormachtige carrière, maar markeert ook een mijlpaal voor de gehele hiphop/pop-scene: het is voor het eerst dat een Nederlandse rapartiest solo in de Ziggo Dome staat.

De show staat garant voor veel nieuwe muziek en niet eerder vertoonde optredens. Zo zullen zijn recente hits live opgevoerd worden. De eerste nieuwe muziek wordt begin 2019 verwacht, en voor het eerst live ten gehore gebracht tijdens ‘Het Concert’ in de Ziggo Dome.

Vorig jaar nog vertelde Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, aan tafel bij RTL Late Night: “Als je Paradiso en AFAS Live hebt gehad, en misschien Arena en Ziggo Dome nog een beetje aan de grote kant is, dan blijft Carré over. Welke rapper heeft er in Carré gestaan? Geen één.”

Nu, een jaar later, is hij klaar voor de Ziggo Dome. “Ja, het gaat snel. Het is nu tijd om een stap groter te gaan en een show van wereldformaat neer te zetten. We halen alles uit de kast en werken de komende maanden keihard om een avond te garanderen die mensen niet snel zullen vergeten.”

Manager Nathan Moszkowicz van NAMAM: “Dit is uniek. Ruim een jaar geleden startte hij zijn concerttour Alleenin Koninklijk Theater Carré, en nu staat hij als eerste rapartiest solo in de Ziggo Dome.”

Organisator Mitchel Bovenlander van 4PM Entertainment: “Lil Kleine doorbreekt met dit concert in de Ziggo Dome enorm veel vooroordelen over dit genre. We mikken op een show van internationale allure, die productioneel te meten is met de grote wereldsterren. En we gaan ook zeker gebruikmaken van de ideeën die Jorik afgelopen tijd in New York heeft opgedaan.”

Share this Project