Op Bevrijdingsdag het Amsterdamse nachtleven verenigen op één festival was het uitgangspunt waarmee Het Amsterdams Verbond (HAV) is ontstaan. De podia op HAV worden gehost door meerdere partijen die wellicht het hele jaar door concurreren met elkaar, maar op Bevrijdingsdag de handen ineen slaan en bondgenoten zijn. Vooral dit gevoel van saamhorigheid in combinatie met het thema ‘Amsterdam’ maakt dit festival uniek in vergelijking met andere festivals gericht op het Amsterdamse festivalpubliek. Kenmerkend is het 20:00 uur moment, waar in tegenstelling tot 4 mei, geen 2 minuten stil wordt gestaan, maar 2 minuten lawaai wordt gemaakt om het thema vrijheid beter onder de aandacht te brengen en te vieren dat we vrij zijn.

Aantal jaren actief: 4
Aantal edities in het verleden: 4
Jaarlijks aantal evenementen: 1
Aantal bezoekers 2018: 20.000

HAV heeft in de afgelopen jaren een zeer veelbelovende natuurlijke groei doorgemaakt. Met een stijging van 7.000 naar 10.000, naar 13.500 bezoekers in 2017 is wel vast te stellen dat dit evenement langzaam uitgroeit tot het grootste bevrijdingsfestival in Amsterdam. In 2018 werd het festival op een nieuwe locatie georganiseerd en groeide het aantal bezoekers tot 20.000.

Artiesten die hebben opgetreden op Het Amsterdams Verbond:
Tom Trago ◆ De Sluwe Vos ◆ Cinnaman ◆ Boris Werner ◆ Beesmunt Soundsytem ◆ Cleavage ◆ Tom Ruijg ◆ The Flexican & Sef ◆ Vic Crezee ◆ Elias Mazian ◆ KRIS KROSS

Website: hetamsterdamsverbond.nl

Launch Project

See it Live!

Share this Project