Als tegenhanger van Kingsland (dance-muziek) is het idee ontstaan voor ‘De Helden van Oranje’ (Hollandse muziek). Een oranjefeest met de grootste Nederlandstalige artiesten op verschillende plekken tegelijk in het land. Het gezelligste oranje meezingfeest van Nederland heeft zich in 2017 voor het eerst voltrokken tijdens Koningsnacht in Amsterdam, Den Bosch en Groningen. Op 26 april 2017 verenigden wij ons met Nederlands grootste zangers en brachten een muzikale ode aan onze Koning ter ere van zijn verjaardag.  Het motto van De Helden van Oranje is ‘Dans, spring en zing mee met je favoriete hits van toen én nu van de beste Nederlandstalige artiesten’. Het is een avond vol vaderlandse trots, waar we gehuld in één kleur allemaal een held zijn. Verwacht een typisch Nederlandse avond vol vertrouwde gezelligheid en muzikaal genot om de verjaardag van onze Koning feestelijk in te luiden. Nederland kent vele helden, maar voor één avond per jaar is iedereen een held.

Een kroeg voor 10.000 bezoekers per locatie met het ultieme oranjegevoel moet de perfecte combinatie zijn voor het grootste Nederlandstalige spektakel van Koningsnacht. Samen zijn wij;  De Helden van Oranje.

Aantal jaren actief: 1
Aantal edities in het verleden: 5
Jaarlijks aantal evenementen: wisselend
Aantal bezoekers 2018: 20.000 (op 1 dag)

Artiesten die hebben opgetreden op De Helden van Oranje:
Xander de Buisonjé ◆ Jan Smit ◆ Gerard Joling ◆ Tino Martin◆ Willeke Alberti◆ Glennis Grace◆ Tim Douwsma ◆ Coen & Sander ◆Thomas Berge ◆ Wolter Kroes ◆ Henk Dissel ◆ Rene Schuurmans ◆ Django Wagner ◆ Jannes en vele anderen….

Website: deheldenvanoranje.nl

Launch Project

See it Live!

Share this Project