Concertreeks met de top van Nederlandse bodem: De Amsterdamse Zomer

In De Amsterdamse Zomer by admin

Zomerconcerten in Olympisch Stadion van onder meer Snelle, Tino Martin, Lil Kleine en Trijntje Oosterhuis

Op 11 juli lanceren John Ewbank, Bas Smit en Nicolette van Dam, in samenwerking met 4PM Entertainment, De Amsterdamse Zomer. Tot en met 30 augustus vindt onder die naam een reeks intieme zomerconcerten plaats in het Olympisch Stadion. De zomerdagen worden gevuld met muziek, verzorgd door onder anderen Snelle, Tino Martin, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Lil Kleine, Hans & Candy Dulfer, Rolf Sanchez en Emma Heesters. Op de middenstip van het stadion wordt een intieme setting gecreëerd, waar in drie shifts per dag de concerten kostendekkend plaats zullen vinden.

De zomer van 2020 zou wat betreft concerten en festivals één van de drukste jaren ooit worden. Ook in het Olympisch Stadion stonden grote evenementen gepland, maar door de Covid-19 situatie zijn die allemaal afgelast of uitgesteld. ‘In deze gekke tijden moet je creatief zijn en dus zijn we met een aantal partijen in gesprek gegaan hoe we deze zomer toch iets kunnen organiseren, waar zowel de bezoekers als de industrie weer plezier uit kunnen halen’, aldus organisator John Ewbank. ‘Muziek, verbindt mensen en we zijn blij dat we hier op een coronaproof manier toch invulling aan kunnen geven.’ 

De Amsterdamse Zomer richt voor deze concerten het stadion geheel in volgens de corona-richtlijnen voor maximaal 100 bezoekers per show met ruim voldoende afstand tussen de tafeltjes en met extra aandacht voor hygiëne. Mitchel Bovenlander (4PM Entertainment): ‘Hoe uniek is het om op zo’n historische en indrukwekkende plek je favoriete artiest van zo dichtbij live te zien spelen. Dat worden ongetwijfeld memorabele concerten voor de aanwezigen’. Bezoekers kunnen een tafeltje reserveren (voor 2, 3 of 4 personen, bestaande uit hetzelfde huishouden) en onder het genot van een hapje en een drankje genieten van de muziek. Het eten wordt tijdens deze bijzondere reeks verzorgd door Brasserie van Dam, het restaurant van Nicolette van Dam en haar broer. “Ik vind het heel bijzonder dat we op een van de mooiste plekjes van Amsterdam, in het Olympisch Stadion van die intieme concerten gaan organiseren met de toppers van Nederland en wat het helemaal compleet maakt is dat wij met onze Brasserie het eten mogen verzorgen en dat zorgt dan ook voor de finishing touch van de middag of avond.” aldus NicoletteDe Amsterdamse Zomer wordt de ultieme muzikale zomers belevenis.

De volledige line up, de concertdata en het food menu zijn te vinden op de website. Tickets voor De Amsterdamse Zomer zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.deamsterdamsezomer.nl.