Olympisch Stadion in 2020 nieuwe locatie voor Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond

In 4PM Entertainment, Het Amsterdams Verbond by admin

Op 5 mei 2020 wordt 75 jaar vrijheid groots gevierd in heel Nederland, zo ook door het grootste Bevrijdingsfestival van onze hoofdstad: Het Amsterdams Verbond. Na vijf succesvolle edities bij de Tuinen van West verhuist het festival in 2020 naar een nieuwe locatie. Het Olympisch Stadion wordt het toneel voor een dag vol muziek, cultuur, kunst en het vieren van iets wat voor veel mensen op de wereld helaas nog steeds niet zo vanzelfsprekend is: vrijheid.
Met het Olympisch Stadion heeft het festival een nieuwe plek binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. Het festival zal zowel in het stadion als op het terrein eromheen plaatsvinden. “Toen de kans om Het Amsterdams Verbond bij het Olympisch Stadion te organiseren zich voordeed hoefden we niet te twijfelen. Het is een mooi moment om ter ere van ’75 jaar vrij’ te verhuizen naar deze iconische plek. Dat maakt het evenement voor ons nog specialer” aldus organisator Mitchel Bovenlander van 4PM Entertainment.
75 jaar vrijheid zal ook door Het Amsterdams Verbond op een bijzondere manier gevierd worden. Zo wordt er traditiegetrouw om 20.00 uur twee minuten lang zoveel mogelijk lawaai gemaakt en wordt dit moment ingeluid door de Nachtburgemeester met een dankwoord over vrijheid.
5 MEI = VRIJ
Sinds 1990 is 5 mei een nationale feestdag, maar dat betekent nog niet dat iedereen ook vrij is. Onlangs werd er een oproep gedaan in de Tweede Kamer om 5 mei uit te roepen tot een verplichte vrije dag voor vrijwel alle CAO’s. Eerder al pleitten andere partijen om 5 mei uit te roepen tot officiële vrije dag voor heel Nederland. Het Amsterdams Verbond pleit ook voor een vrije dag voor iedereen: “Helaas is vrijheid nog steeds voor veel mensen geen gegeven, wij vinden het dan ook belangrijk dat we gezamenlijk, met alle Nederlanders, vieren dat wij wel in vrijheid kunnen leven. Bij ons leeft het besef dat we met z’n allen samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven”, zegt Mitchel Bovenlander.
De kaartverkoop voor Het Amsterdams Verbond start op dinsdag 10 december om 20.00 uur via hetamsterdamsverbond.nl. De line up en programma wordt binnenkort bekend gemaakt.