De ijsbaan op de Grote Markt komt terug in een nieuw jasje – Het Groninger Winterfestijn!

In 4PM Entertainment by admin

Het Groninger Winterfestijn is hét nieuwe winterse evenement in Groningen. Midden op de Grote Markt, van 22 november t/m 5 januari. Een sfeervolle ijsbaan, lokale gezelligheid, veelzijdige sportieve activiteiten, attracties zoals een traditionele draaimolen en uitstekende horecavoorzieningen.

Nadat bekend werd dat de jaarlijkse ijsbaan in 2019 niet zou plaatsvinden was er alom teleurstelling in de stad. Uiteindelijk heeft de gemeente bekeken of er een partij was die dit professioneel en met de juiste ervaring kon oppakken. 4PM Entertainment, bekend van o.a. Kingsland Festival, Hullabaloo Festival, Het Groningse Terrassen Festival en Het Amsterdamse Winterparadijs werd direct enthousiast. En zo ontstond samen met Dutch7, de partij achter de operationele zaken, het idee van Het Groninger Winterfestijn. De traditionele schaatsbaan maar dan in een nieuw jasje.

Volgens wethouder Chakor heeft de ijsbaan in hartje Groningen een belangrijke aantrekkingskracht.  “Geweldig dat de inwoners van de gemeente Groningen en ook de diverse bezoekers van onze stad, met de realisatie van dit ijsevenement alvast in de winterse sferen kunnen komen”, aldus Chakor.

“Wij hebben er ontzettend veel zin in om de traditionele ijsbaan in een nieuw jasje te steken. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de baan niet overdekt; schaatsen hoort wat ons betreft nou eenmaal in de buitenlucht plaats te vinden. Voor ons staat Het Groninger Winterfestijn voor saamhorigheid. Zes weken lang biedt Het Groninger Winterfestijn bezoekers de mogelijkheid om elkaar in mooie en bovenal gezellige, winterse sferen op een unieke plek te ontmoeten.” Aldus Mitchel Bovenlander van 4PM Entertainment.

Opening wordt een heus spektakel

Vrijdag 22 november gaat de ijsbaan al open, maar zaterdag 23 november om 14.00 uur is de officiële opening. De openingsartiest houden we nog even geheim, die hoort u later nog van ons!

Eén en al ijspret

Uiteraard moeten we het belangrijkste niet vergeten, de ijspret waar het allemaal om draait. De ijsbaan staat volledig tot ieders beschikking om zoveel mogelijk kilometers te maken.

Gedurende de hele periode zullen er uiteenlopende activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Waarbij gedacht kan worden aan o.a. schaatslessen, discoschaatsen, schoolschaatsen, feestavonden, live-acts, curling competities, ontbijtsessies, kidsentertainment en familie- & bedrijfsontvangsten. Ook voor de allerkleinsten onder ons is er natuurlijk wat gepland. De eerste kennismaking met het ijs is belangrijk, maar het is fijn als dit op een rustige manier kan. Daarom is er naast schaatslessen en schoolschaatsen, elke dinsdagochtend van 9.00 – 11.00 uur een peuterochtend.

Winterse lekkernijen

Uiteraard is er ook genoeg voor de innerlijke mens, met een koek-en-zopie. Er is van alles te vinden: warme chocolademelk, oliebollen, poffertjes, grillgerechten, glűhwein en allerlei winterse lekkernijen. Ook zal de après-ski bar een belangrijke rol gaan spelen voor de borrelaars onder ons. Elke donderdag kan men dansen tijdens de silent disco, vrijdag staat in het teken van lokale feestorganisaties zoals DOT, Wij Zijn Vrij en Wolter Wolthers en zaterdag en zondag zal men vermaakt worden door o.a. live-acts. Kortom, er is altijd wat te beleven bij Het Groninger Winterfestijn!

Veel leuke activiteiten rondom de ijsbaan te beleven. Kun je nu al niet wachten op de winterse sferen van Het Groninger Winterfestijn? Neem dan snel al een kijkje op www.hetgroningerwinterfestijn.nl of volg ons op social media.

Kortom; mutsen op, sjaals om, handschoenen aan, ijzers uit het vet en kom genieten bij Het Groninger Winterfestijn.